Blommor och deras betydelse

Blommor och deras betydelse

Som ni alla förmodligen redan vet så har blommor olika betydelse baserat på vilken färg och art den har. Vi ska försöka förenkla det hela för er, som exempel så man en viss färg av ros betyda något medans en annan färg betyder det motsatta. Vi förstår att detta kan vara svårt att ha koll på, se därför våran snabba guide här nedtill

Antalet blommor och deras betydelse:

 • En blomma – Jag älskar dig
 • Två blommor – Följ med på ett äventyr
 • Tre blommor – Jag saknar dig
 • Fyra blommor – Du är min stjärna
 • Fem blommor – Du är min tills vi dör
 • Sex blommor – Vill du bli min?
 • Sju blommor – Ska vi skaffa barn
 • Åtta blommor – Förlåt
 • Nio blommor – Vi borde försöka igen
 • Tio blommor – Jubileum 10 år

Blom arter och deras betydelse

Blom arter och deras betydelse

Om du vill vara romantisk så ger man såklart en röd ros, men detta är inte självklart för många. Under tidigt 1700-tal så var det väldigt noga med symbolik kring växter och deras betydelse, idag är det mindre noga men fortfarande är det vissa normer som ligger kvar.

Det mest klara exemplet är den röda rosen och dess anknytning till romantik sen har vi vita liljor som är knuten till begravningar och döden. Min poäng är att man inte ska stirra sig blint på vad allt symboliserar i dagens tid då dessa normer har så gott som försvunnit. Försök tänka på vad personen gillar och vilken säsong det är istället. Är det påsk som exempel så är det ju ytterst lämpligt att lämna en söt liten påsk bukett med gula blommor. Så tänk på det nästa gång ni ska skicka blommor.

Olika blommors färger och deras betydelse:

 • Vit – Du renar mitt liv
 • Rosa – Jag tycker du är söt
 • Orange – Du är min vän
 • Mörkröd – Jag känner djupa känslor för dig
 • Svart – Jag beklagar sorgen
 • Lila – Du är otrolig
 • Gul – Du lyser upp min tillvaro